Ambalaje din polietilenă expandată

Polietilena expandata este produsa prin intermediul tehnologiilor de extrudare. Acest tip de ambalaj este obtinut prin extrudarea si expandarea in coditii controlate a polietilenei de joasa densitate. Este un material spongios, usor, suplu, elastic, impermeabil la gaze si vapori si neabraziv. Polietilena expandata poate fi produsa in diverse forme (tuburi, coli, placi, role) cu aplicatii in industria constructiilor, industria automotive, industria mobilei, etc..

Fiind un material inodor, insipid, neutru din punct de vedere chimic acesta nu absoarbe apa, este stabil la actiunea agentilor chimici si solventilor si nu contine substante care favorizeaza aparitia mucegaiurilor. Polietilena expandata este un produs netoxic, 100% reciclabil si este foarte usor de manipulat, prelucrat, aplicat, stantat, perforat, fiind deasemenea un excelent amortizor de socuri si vibratii.

Acest tip de ambalaj poate fi livrat intr-o gama larga de dimensiuni si forme :

 a) folie cu latime standard de 1 m si cu grosimi cuprinse intre 0.5 mm si 5 mm;
 b) folie matritata in diverse forme care sa protejeze un produs cu forma neregulata sau al carui caracteristici necesita proprietati speciale ale ambalajului.